Steg 1: Akvarium | Steg 2: Fiskar

Vi hade som sagt bestämt oss att köpa akvarie och jag måste säga att jag trodde inte att jag skulle vilja ha fiskar SÅ mycket som jag vill det nu. Det kan bero på att vi kämpade i flera timmar på att få gruset rent och vi gjorde väldigt fint inne i akvariet. Det som saknas nu är som sagt lite fiskar 🙂 Vi har lagt in massa medel som ska lägga in rätt PH värde och bra atmosfär för fiskarna. Vi måste börja tänka vilka sorts fiskar vi vill ha osv osv.

liam_ebba
Ebba och Liam hjälper till att rensa gruset.

liam_lusse

Liam hjälpte väl och länge och jag kämpade vid badkaret

sara

Vi fick varva om varandra vid badkaret. Det tog på knäna rejlät av att stå där och skrubba.

sara2

Två rensade hinkar med grus och mer på väg!

macka

Vi tog en paus och åt goda mackor 😉

lusse

och dags för mera grus…. och tyvärr så insåg vi att gruset inte var rent nog så vattnet blev jättegrumlig. Vi fick tömma akvariet och köra en till runda av skrubbning. Nästa gång gjorde vi annorlunda dock. Vi fyllde akvariet med kallt och klart vatten och la in gruset försiktigt pö om pö.

akvarie

Till slut såg det ut så här. Nästan klart!

akvarie2

Och slutligen så var det klart! Hällt i lite medel som ska göra vattnet hemtrevligt för fiskarna med rätt PH-värde osv osv. Det var mycket slit men väl så värt det. Nu längtar vi allihop tills vi kan köpa lite fiskar 🙂

4 kommentarer

  1. Köp inte några papegojciklider som jag har. Dom är väldigt fina men också fruktansvärt skygga så oftast stirrar jag på ett tomt akvarium…jätte tråkigt! =)

  2. hehe , nä det lät ju inte alls kul. Vet inte riktigt vilka sorts fiskar vi vill ha. Bara några fina fiskar helt enkelt 🙂 Ja gmenar… hur många kan det finnas att välja mellan? 😛

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.