Rizo's

Från Östersjön till Medelhavet. En cykelresa 2014. Del 3 – My ass hurts….

by on maj.10, 2014, under Cykelresa, cykling

Nu är det inte långt kvar. I skrivande stund är det alltså 12 dagar tills jag befinner mig på färjan, på väg till Kiel och våran insane cykelresa. Hur har det gått?…. jo… det har ju gått rätt åt helvete egentligen 🙂

Flåset är det inget fel på. Det funkar att trampa och när man är riktigt jävla trött och axlarna och nacken och ryggen och benen och allt gör ont så kan man köra på. Men när knäna gör FÖR ont… ja då tar det stopp. Hittills har jag inte lyckats köra mer än 14 mil på raken men å andra sidan har jag inte haft cykeln helt rätt inställd.

Igår satt Sara och jag och mätte och pillade en massa tills det verkade vara riktigt bra. Idag så körde jag en runda på sju mil och knäna kändes myyyycket bättre. Fortfarande känningar men mycket bättre.

Sitta rätt är ju väldigt viktigt. Men även att trampa med låga växlar är otroligt viktigt. Jag körde för tunga växlar till början och det var roligt men ack så dåligt för knäna. Det har blivit en del inhandling också. T.ex så har jag köpt två schyssta väskor. En liten ramväska och en sadelstolpväska. 

j18-tp-03040 j18tp03055

Funkade över förväntan. Den kan bara hålla 4.5kg så jag var lite nervös att den skulle gå sönder (Daniels gick sönder efter 300 meter men vi misstänker att han våldförde sig på skruven )

Däcken fick lov att bli Gatorskin 25 mm och så har jag köpt flaskhållare osv osv. Grejerna tar fan aldrig slut och det är en ekonomisk fälla utan dess like. Men gör man det några gånger till så kanske det inte var ren slöseri 😉

Snart bär det av, snart är det dags.

:, , ,

1 Comment for this entry

  • Fredrik

    Jag ville bara tacka dig för din fantastiska blogg du har utvecklat här (även om den inte verkar så uppdaterad). Full av användbara tips för de som faktiskt är intresserade av detta ämne, framförallt denna inlägget!
    Glad att jag hittade detta på google.

    Keep it up 🙂

13 Trackbacks / Pingbacks for this entry

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!