Rizo's

Dagens Träning

by on jan.12, 2018, under Fitness

Igår var det övre rygg, idag kändes det perfekt att köra en helpass med marklyft och så runda av med lite bål. Tanken här är att köra pyramiden med marklyft och höja sakta för varje set. Vila ordentligt mellan sets och fokusera hårt på tekniken.

Deadlift
– 2×8 (70kg, 90kg) : Två första sets är för att få in formen, värma upp kroppen och börja ladda inför ökningarna.
– 5×5 (100kg, 110kg, 120kg, 130kg, 140kg) : Kommande fem sets är det stadiga höjningar. Vila mellan sets och tänk på att hålla formen. Man kan köra lite mindre sets och höja mer aggressivt men jag gillar att höja kontrollerat. Hellre lägre men rätt än högt och fel.
– 1×3 (150kg) : Toppen på pyramiden. Ville göra en femma men det blev en trea. Nu blir det bara ”lättare” 🙂
– 1×3 (130kg) : Sänker mera och kör en trea här. Jag borde ha vilat lite mer här för att göra en femma men nu fick det bli en trea.
– 1×5 (100kg) : Sänker rejält och kör överdrivet strikt. Känner att formen fortfarande är bra och kan fokusera på det ordentligt.
– 1×10 (70g) : Nu är det Son Guko från Dragon ball. Vikten känns superlätt och det är bara att njuta av det sista settet.

Superset x3
– Barbell Standing Twist x10 : Barbell som sitter fast i en rotationsgrej (har ingen aning vad det heter) och har du inte en sån så är det bara att lägga en 20kgs platta på golvet och sätta stången mot hålet. Raka armar och svinga från vänster till höger.
– Hundreds x30

Blev en härlig avslut på veckans gymmande!

:, , , ,

14 Trackbacks / Pingbacks for this entry

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!